mandag den 20. juni 2011
Penne carbonara "classico"
Jeg havde aldrig troet carbonara ville være så nemt!
Jamie om retten: "Det er sådan, det skal laves, drenge! Enkelt, hurtigt og billigt - Happy days"
Kog 1/2 kg tørrede penne "al dente" i kogende vand tilsat lidt salt. Jeg har brugt fuldkorns penne, men Jamie bruger bare almindelige. Imens det koger efter vejledningen, steger du 10 skiver pancetta/tørsaltet røget bacon (eller som jeg gjorde, helt almindelig bacon). Pisk 5 økologiske æggeblommer, 1 dl fløde og 125 g parmesan sammen i en skål. Hæld vandet fra, når pastaen er færdig, dryp af og vend den øjeblikkeligt med den varme, sprøde pancetta og æggemassen. Hvis man koger det for længe ligner det snarere snasket røræg - hvis pastaen derimod kommes i æggemassen øjeblikkeligt, så får varmen æggene til at koagulere, og saucen bliver silkeblød og cremet. Smag til med masser af friskkværnet sort peber, tilsæt lidt ekstra parmesan. Servér øjeblikkeligt!
Dette her er discont udgaven af carbonara, men den er stadig god. Oplevelsen bliver en helt anden når det er frisk lavet pasta og pancetta. Selv er jeg helt vild med carbonara, så jeg er bare lykkelig over, at jeg har fundet en god opskrift. Det er jo ikke lige altid man sidder på en italiensk ristorante, når carbonara-sulten melder sig...
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar