tirsdag den 31. maj 2011

Lasagne alla Jamie


I vores familie er der en stolt tradition for lasagne. Det er ikke en rigtig fødselsdag unden lasagne til aftensmad. Det er jo en fantastisk ret... Man kan selvfølgelig spise den, når den er frisklavet, men det smarte er, at man sagtens også kan spise den kold lidt senere på aftenen når round one er faldet til bunds. Genialt... Jeg var lidt skeptisk over for denne nye opskrift. Jeg har jo en helt bestemt mening om hvordan lasagne skal smage, nemlig som mødrene på min mors side laver den. Men man skal jo være åben over for nye input, og jeg var ved at løbe tør i Jamie-opskrifter. Så her er den: (Lige en sidste warning inden du kaster dig ud i opskriften: den tager flere timer at lave, men det er det værd!)
Først starter du med at skære (eller som min mor gør det, klippe) to skiver røget bacon i strimler og stege det på panden sammen med to store tsk tørret oregano. Når det er gyldent putter du to fint hakkede: løg, hvidløg (fed), gulerødder og stængler bladselleri. Lad det simre i 7 min. Så rører du 500 g hakket oksekød i og når det er gennemstegt, 2 dåser (a 400 g) flåede tomater. Kom hakkede basilikumstilke i og gem bladene i køleskabet. Salt og peber. Lad det simre i 45 min. Tag det af varmen, put lidt basilikumblade i og lidt parmesan og vola din bolognesesauce er færdig!
Nu skal du til at samle den. Først varmer du en halvfuld gryde med vand op og når det koger, put 250 g lasagneplader i sammen med et skvat olivenolie. Pas på de ikke kommer til at hænge sammen. Lad dem ligge i 3-4 min. Du starter med et lag bolognesesauce, så det dækker dit ovnfaste fad, så kommer et lag plader, then creamefraiche med salt og peber på og til sidst et par drys parmesan. Det gentager til du ikke har mere. Det sidste lag skal være creamefraiche, salt, peber og denne gang et ordentligt lag parmesan. Hvis du vil være rigtig jamish, lægger du et par skiver tomat på og resten af dine basilikumblade fra før.
Den skal nu stå i ovnen ved 190 grader, først i 20 min. med stanniol på og derefter 35 min. uden.
Det er en helt vidunderlig lasagne! Dejlig anderledes... Måske kommer den på bordet, når jeg har fødselsdag om en uge... Altså ved siden af den gamle, selvfølgelig!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar