Den første svampesauce er en Jamie, og jeg faldt over opskriften, da jeg skulle have brugt nogle chilier. Den er dødnem, men mega lækker! Det er min nye "mad-på-10-min-ret" for sure!
Sæt en stor stegepande over ved jævn varme. Skær en pakke bacon i strimler og svits dem i 2-3 min til de er gyldensprøde. Imens flækker du en chili, skraber kernerne ud og skærer den i tynde ringe. Skær også 400 g svampe (han anbefaler portobello, men jeg havde kun champignon, og det smagte fint) i skiver og rib bladene af 8 stilke frisk timian. Kom det hele i panden sammen med et drys salt og peber. Lad det simre 2-3 min. Put nu 8 store spsk. cremefraiche i og lad det simre i et par minutter. Server saucen med til kød eller gør som jeg og brug den i en pastaret.
Mit tip videre er at man evt. putter lidt vand eller fløde ved, så der kommer mere sauce. Det kan man jo aldrig få nok af ;)
Næste sauce blev jeg inspireret af på festivalen:
Super lækker lille flødesauce som sammen som god (igen) med frisk pasta:
Varm en stor stegepande op ved jævn varme. Man skærer ca. 400 g svampe f.eks portobello og champignon i skiver eller i den størrelse man ellers vil have i sin sauce. Steg dem i et par minutter i lidt olie. Kom 2/5 af svampene op i en skål og lad resten blive på panden. Hæld nu fløde på panden til de resterende svampe er næsten dækket. Lad det småkoge lidt. Imens skærer du et løg fint i stykker og fjerner bladene fra to friske majskobler og skærer majskornene fra. Hæld det på panden. Smag til med salt og peber og kom de svampe du puttede i skålen, tilbage på panden. Lad det koge lidt ind. Til sidst kommer du en god klat smør i, og når det er rørt godt i og smeltet er den klar til servering! Det er måske ikke lige den man skal spise, hvis man er på slankekur... Men hold nu fast den smager godt!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar