søndag den 19. februar 2012

Græskar!(suppe)

Jeg kan stadig ikke for armene ned over det græskar der.... Er helt vild.... Jeg må skaffe et mere.... 
Man vasker, skræller og skærer 2 gulerødder (groft), 800 g græskar (terninger), 2 stængler bladselleri, 2 løg, 2 fed hvidløg i stykker. Skær 200 g chorzio i skiver og hak et lille bundt frisk persille. Opvarm 2 spsk olivenolie i en suppegryde ved jævn varme. Svits en god tsk. karry sammen med olien. Hæld grøntsagerne, chorzio'en og persillen i og svits dem i ca. 10 min til løgene er bløde. Imens opvarmer du en kedel vand (1,75 L) og hælder det over 2 hønse- eller grøntsagsbouillonterninger som ligger i en varmefats skål/kande. Rør rundt til de er opløst og hæld det over grøntsagerne. Rør godt rundt, få det op at koge og skru derefter ned for varmen og lad det simre under låg i ca. 10 min. 
Når de 10 min. er gået blend du suppen med en stavblender, forsigtigt. For at sætte prikken over i'et på denne farve-eksplosion, kan du hakke noget chili fint og drysse over.
Som den skarpe læser sikkert har bemærket, er fremgangsmåden meget lig med pastinaksuppen med ingefær. Det er ligesom en grundopskrift i forskellige varianter, hvilket jo er dejlig nemt, lige i Jamie-ånden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar