Som den opmærksomme læser nok har opdaget har Jamie og jeg holdt pause. Han holdt op med at vise sig (hans programmer holdt op på DR) og den inspiration han udstråler forsvandt fra mit åsyn. Nu har vi, efter lange samtaler, besluttet os at give det en chance til. Han er jo svær at undvære...
Efter en vildt effektiv dag (to moduler, frisør, fitness, italienskkursus og lektier) var jeg parat til at hoppe op på hesten igen.
Det er en super lækker suppe, jeg blev meget overrasket! Den føles og den smager helt vildt sund og nærende. Der er jo stortset kun grøntsager i! winwin
Man vasker, skræller og skærer 2 gulerødder (groft), 800 g pastinak (groft), 2 stængler bladselleri, 2 løg, 2 fed hvidløg i stykker. Skræl en ca. 5 cm frisk ingefærrod og skær den i tynde skiver. Opvarm 2 spsk olivenolie i en suppegryde ved jævn varme. Hæld grøntsagerne i og svits dem i ca. 10 min til løgene er bløde. Imens opvarmer du en kedel vand (1,75 L) og hælder det over 2 hønse- eller grøntsagsbouillonterninger som ligger i en varmefats skål/kande. Rør rundt til de er opløst og hæld det over grøntsagerne. Rør godt rundt, få det op at koge og skru derefter ned for varmen og lad det simre under låg i ca. 10 min.
Når de 10 min. er gået rører du en tsk. sennep i (trust me) og smager det til med salt og peber. Blend derefter suppen med en stavblender forsigtigt. Hvis du er i selvforkælelseshumør - eller ikk' - serverer du suppen med sprødstegt bacon som du smuldre over.
Altså den var et kæmpe hit hos mig fordi den har lidt kant pga. ingefæren, men pastinakken holder den nede og skaber balance. Jeg beklager billedet - det ser ikke særlig appetitvækkende ud. Jeg bliver nok bare nødt til at lave det igen... ;)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar