Mit første Jamie-brød!
Man blander 1/2 kg fuldkornshvedemel, 1/2 kg almindeligt hvedemel, 30 g gær, 2 spsk sukker, 30 g salt, 6 1/2 dl lunkent vand og 115 g smeltet smør/margarine. Ælt det godt med dine bare næver! Put så 1/2 kg valnødder i, den ene halvdel fint hakket, den anden halvdel groft, og 115 gram abrikoser. Altså, jeg havde kun 100 g valnødder, så det var det der kom i, og jeg hakkede lige abrikoser lidt. Det fungerede fint. Så sætter du den til at hæve i 1/2 time evt. med et stykke plastfilm over. Når den halve time er gået, lader du alle dine aggressioner gå ud over dejen i 30 sek. Derefter deler du dejen i fire, ruller dem til tykke pølser og lægger dem tæt på en bageplade. Så skal den hæve igen til ca. dobbelt størrelse (ca. 45 min), og sæt dem ind i en forvarmet 180 grader varm ovn. Bag den i 1/2 time, tag det ud og lad det køle af i mindst 1/2 time, inden du stikker kniven i det.
Der bliver en hel del brød, men heldigvis kan det fint fryses.
Med henvisning til det indlæg, hvor du skriver du er flyttet til Egå og går på det nye elitegymnasium, kan det så passe du går på Egå gym?
SvarSletJa:)
SvarSlet