onsdag den 5. oktober 2011

Valnøddebrød

Mit første Jamie-brød! 
Man blander 1/2 kg fuldkornshvedemel, 1/2 kg almindeligt hvedemel, 30 g gær, 2 spsk sukker, 30 g salt, 6 1/2 dl lunkent vand og 115 g smeltet smør/margarine. Ælt det godt med dine bare næver! Put så 1/2 kg valnødder i, den ene halvdel fint hakket, den anden halvdel groft, og 115 gram abrikoser. Altså, jeg havde kun 100 g valnødder, så det var det der kom i, og jeg hakkede lige abrikoser lidt. Det fungerede fint. Så sætter du den til at hæve i 1/2 time evt. med et stykke plastfilm over. Når den halve time er gået, lader du alle dine aggressioner gå ud over dejen i 30 sek. Derefter deler du dejen i fire, ruller dem til tykke pølser og lægger dem tæt på en bageplade. Så skal den hæve igen til ca. dobbelt størrelse (ca. 45 min), og sæt dem ind i en forvarmet 180 grader varm ovn. Bag den i 1/2 time, tag det ud og lad det køle af i mindst 1/2 time, inden du stikker kniven i det.   
Der bliver en hel del brød, men heldigvis kan det fint fryses.

2 kommentarer:

  1. Med henvisning til det indlæg, hvor du skriver du er flyttet til Egå og går på det nye elitegymnasium, kan det så passe du går på Egå gym?

    SvarSlet