mandag den 10. oktober 2011

Meatpie

Denne ret driller mig lidt... Butterdejslåget bliver ved med at falde ned... MEN så har jeg jo bare en undskyldning, for at lave den her fantastiske dish lidt oftere;) Den ser, for at sige det pænt, ikke særlig appetitvækkende ud under det meste af forløbet, men smager helt fantastisk!! Nice one...
   Pil 3 løg, skræl 2 gulerødder og hak det, og 2 stængler bladselleri, groft. Nip nålene af 2 stængler rosmarin, kassér stilkene, og hak dem fint. Sæt en stor gryde over ved jævn varme. Kom 2 skævt olivenolie, de hakkede grøntsager, romarin og 2 laurbærblade i. Svits det hele under jævnlig omrøring i ca. 10 min., til grøntsagerne er bløde og netop har fået farve. Put 500 g hakket kød i. Når det er brunt, rører du 1 tsk sennep, 1 spsk Worcestershiresauce eller Engelsksauce, 2 tsk hvedemel og evt. 1 tsk Marmite. Opløs 1 terning oksebouillon i 1 liter kogende vand og hæld det i gryden. Bring saucen i kog, skru ned for varmen og lad saucen simre under et låg der "der står på klem" i cirka 1 time. Husk lige at røre lidt i det en gang i mellem.
   Forvarm ovnen til 180 grader. Her kommer det punkt, hvor jeg afviger lidt fra Jamies opskrift. En ven som har boet i New Zealand i et år, sagde at det blev ekstra godt, hvis man også lagde et lag butterdej i bunden af det ovnfaste fad. Så jeg deler altså pakken med butterdej (450 g) i to og ruller dem så flade, at den ene kan gå op af siderne og den anden funker som låg. Læg bunden i et godt ovenfast rundt fad (helst med lidt kant), hæld kødsaucen i og læg låget på. Tryk låget fast med en gaffel rundt i kanten og skær overskyndende dej af med en kniv.  Pensel evt. med lidt mælk eller et letpisket æg. Sæt fadet i ovnen i ca. 40 min. eller til låget ser gyldensprødt ud.
Retten er så fyldig, at du kun behøver severe den med noget meget enkelt som fx dampet broccoli eller ærter.
Jeg tror, det jeg gjorde forkert var, at jeg lavede låget for tyndt...  Selv den bedste kan fejle... ;)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar