Til 6 personer:
Pil 2 løg og 2 fed hvidløg og hak begge dele fint. Skræl 2 gulerødder og hak både dem og 2 stængler bladselleri groft. Sæt en stor gryde over ved jævn varme. Kom 2 skævt olivenolie og de hakkede grøntsager i. Tilsæt 1/2-1 tsk stødt chili, 1/2 tsk cayennepeber, 1 stor tsk stødt spidskommen, 1 stor tsk stødt kanel og salt og peber. En fantastisk duft spreder sig nu i dit køkken, og tiltrækker samtlige beboere. Men de må vente lidt endnu... Nu skal det hele nemlig svitses under jævn omrøring i 6-7 min. til grøntsagerne er bløde og netop har fået farve. Rør 1 dåse afdryppede (400 g) kikærter og 1 dåse kidneybønner (400 g) samt 2 dåser (a 400 g) flåede, hakkede tomater. Jeg kunne ikke få kikærter, så der røg bare lidt ekstra kidneybønner i. Tilsæt 500 g hakket oksekød. Når det er brunt, fyld da en af de tomme dåser med vand og hæld det i. Nip bladene af 1 frisk bundt koriander, læg dem i køleskabet til senere og hak korianderstilkene fint. Kom de hakkede stilke i saucen sammen med 2 spsk balsamico, og bring saucen i kog igen. Når den har været oppe at koge, skru så ned for varmen og lad saucen simre under et låg "der står på klem" i ca. 1 time. Husk at røre lidt i det en gang i mellem.
Når den time er gået, kan du servere chili con carnenen med ris, eller være vild og servere med bare et godt brød med sprød skorpe (evt. Verdens bedste brød?), bagte kartofler eller couscous.
Smæk gryden på bordet og enjoy! Drys evt. lidt koriander på toppen og husk at servere lidt grønt til!
Endelig efterårsferie! Jeg har matematik og fysik på højt niveau, så vi regnede self. ud, at nu har vi været 1/12 af vores gymnasietid igennem. Vildt alligevel...
De næste par dage står på sommerhus i det vestjyske og total afslapning. Life is good<3
Ingen kommentarer:
Send en kommentar