søndag den 2. oktober 2011

Baconmuffins


Da jeg for lidt over et år siden var på ferie, købte jeg en muffin-bog. Der var alverdens mærkelige og lækre opskrifter på muffins i. Dette skulle vise sig at være starten på bloggen. Oprindeligt hed den jo "Katrines kager", men som før nævnt, gør for mange kager, sjovt nok, ikke noget godt for badevægtstatusen. Tilbage til muffin-bogen: Min fætter kiggede i denne bog og lagde straks mærke til opskriften på baconmuffins.  Som en hver anden teenagedreng har han en ting for bacon, en stor ting. Dengang lovede jeg at jeg ville lave disse muffins og blogge om det. MEN, haha, skolen begyndte igen, og et helt år gik uden nogen baconmuffins. Så da vi skulle besøge dem sidste weekend, og jeg havde intet andet fornuftigt at lave sådan en lørdag eftermiddag, gik jeg i gang. Vola...

Tænd ovnen på 200 grader. Klip 140 g bacon i små strimler. Steg 3/4 af baconen sprød på en pande og læg det til afdrypning på et stykke køkkenrulle. Put 5 dl mel, 2 1/2 tsk bagepulver, 1/2 tsk salt og lidt sort peber ned i en skål og rør 1 dl reven parmesan i. Pisk 3 æg sammen med 2 dl tykmælk og et par dråber tabasco i en anden skål. (Eller bare bland det sammen med alt det andet, jeg tror ikke man kan smage forskel;) ). Bland det hele sammen, baconen og evt. 10 sorte oliven i skiver (det gjorde jeg ikke, da jeg ikke føler sig meget for oliven) og mel- og æggeblandingen. Fordel dejen i ca. 8 muffinsforme. Læg et lille stykke ustegt bacon ovenpå hver muffin. Bag dem i den nederste del af ovnen i 12-14 min. 
Server dem varme evt. med røræg til.

Det lyder spøjst, men selv min mor går og tigger mig om at bage dem igen:)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar