søndag den 28. august 2011

Banana muffins

At starte på gymnasiet er lidt hårdt. Det er ikke lektierne, men bare alle de indtryk og nye oplevelser gør én meget træt. Og at man lever i flytterod, gør det ikke bedre. Men overskuddet er ved at komme tilbage, efterhånden som hverdagen falder på plads. Køkkenet er derfor ved at starte op igen. Jeg fik lyst til en udfordring og vola.
Da jeg satte tænderne i denne muffin, glemte jeg alle lektierne, at jeg skal op 6:10 hver morgen for at løbe og de flyttekasser ovre i hjørnet. En følelse af ren nydelse gik gennem kroppen. Uh! Da jeg var færdig med at spise den, blev jeg nødt til at lægge mig ned. Det lyder overdrevent, men vent til at du putter den nybagte, varme chokolade muffin i gabet. UHM!
(10-12 muffins)
Bland 3 1/2 dl mel, 2 spsk bagepulver, 1 dl kakao og 1/2 tsk salt ned i en skål. Pisk 2 æg, 2 dl sukker i en anden skål, tilsæt derefter 175 g smeltet smør, 1 3/4 dl mælk og 1/2 tsk vanillesukker. Rør det sammen med de tørre ingredienser. Fordel dejen i muffinsforme. Skær en banan i skiver, og kom et par stykker ned i hver muffin sammen med et par halve valnødder. Bag dem i ovnen ved 200 grader i 20-25 min. Tag dem ud og lad dem køle af. Hvis du er rigtig vild og i selvforkælelses mood, laver du en hurtig vanillecreme af 2 dl cremefraiche, 2 tsk vanillesukker og 1/2 dl flormelis, smør det på og drysser lidt hakket chokolade på, og din verden vil aldrig blive den samme igen...
Generelt tip: Pas meget på med at bage muffins og andre tørkager "så de i hvert fald har fået nok", for så bliver de hurtigt tørre og derfor lidt sværere at spise.


1 kommentar:

  1. Det ser muuuuuuuuums ud Katrine!!!!!


    TÖ.. :p

    SvarSlet