torsdag den 19. maj 2011

Kødboller i karry


Det bliver ikke nemmere... Vi havde en travl dag i huset i går, og jeg nægtede at få noget så usundt som toast til aftensmad. Det gode ved kødboller i karry er, udover det er hurtigt, at det kan stå og vente. F.eks. pasta skal man ikke vente for langtid, da det bare ender som en hård klump. Med ved denne ret kan sovsen stå under lav blus og ris trække i, som vi gjorde, en time. Genialt.
Min opskrift på kødboller i karry til 4-6 personer lyder således:
Man smelter 20 g smør/margarine på panden. Så kommer man karry i, smagssag, og svitser det så aromaerne kommer frem. Hvis det begynder at lugte brændt, kan du ligeså godt begynde forfra. Derefter 3 spsk. hvedemel i så det bliver til en lille klump i gryden. Så putter du 1 dl vand i og derefter mælk i lidt af gangen, til sovsen er, som du vil have den. For at det skal være nemt, snyder jeg lidt og har købt de færdige kødboller. De dumpes i, når sovsen er færdige, og her kan de ligge ved mellemvarme i 12-14, så de er tøet op - de er jo for det meste frosne, når man køber dem.
Man spiser ris sammen med, og så kan jeg også godt lide at få rosiner og mangochutney på.

Jeg tror mine bønner er blevet hørt, for himlen er stort set skyfri og solen skinner. Det blæser dog stadig, men det skal vi nok få rettet op på.
Det er slet ikke til at forstå at der kun er 4 almindelige skoledage tilbage af folkeskolen!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar