fredag den 6. august 2010

Æble-og kanelmuffins med vaniliesauce


(12-14 muffins)

4 dl hvedemel
3 dl sukker
2 dl tsk. bagepulver
1/2 tsk. salt
100 g. smør ved stuetemperatur
2 dl mælk
2 æg
2 tsk. vaniliesukker

2 spsk smør
2 æbler i både
1 tsk kanel
2 spsk rørsukker

Tænd ovnen på 175 grader
Kom det bløde smør, mel, sukker, bagepulver og salt i en skål.
Hæld 1 dl mælk i og rør det til en jævn dej. Pisk mælk sammen med æg og vaniliesukker.
Rør æggemassen sammen med melblandingen.
Varm panden op med smør steg æblebådene let og smag til med kanel og sukker.
Fordel dejen i muffinformene og tryk 1-2 æblebåde ned i hver muffin.
Bag dem i ovnen i ca. 20-25 min.
Tag dem ud og server dem med vaniliesauce.

Vi har ikke lavet vaniliesauce, men hvis opskrift ønskes skriver man bare. Et lille trick er at drysse lidt rørsukker på inden du sætter dem i ovnen. Det giver en sprød og karameliseret overflade. Jeg havde besøg af Mette Marie i køkkenet, som var meget hjælpsom og skal nok blive et stort bagetalent med den rette træning...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar