tirsdag den 27. juli 2010

Blåbær Muffins


(10-12 muffins)

8 1/2 dl hvedemel
4 tsk bagepulver
1/2 natron
1/2 tsk salt
3 dl sukker
150 g smør ved stuetemperatur
200 g Philadelphia flødeost
2 1/2 dl mælk
2 æg
1 æggeblomme
2 tsk. citronskal, fintrevet
3 dl frosne blåbær

Tænd ovnen på 175 grader.
Mel, bagepulver, natron og salt ned i en skål.
Pisk sukker sammen med smør og flødeost i en anden skål. Tilsæt derefter mælk, æg, æggeblommer og citronskal.
Bland melblandingen og æggemassen. Vend forsigtigt blåbærrene i. Gem nogle bær til pynt.
Fyld dejen i muffinformene og pynt dem.
Bag dem midt i ovnen i 30-35 min.

Note: Vælg økologiske citroner, så du ikke får giftstoffer i kroppen;)

Da vi stod og skulle til at rive citronen opdagede vi at bedsteforældrene ikke ejede et rivejern! What to do, what to do...
Vi endte med at først skrælle den med en katoffelskræller og bagefter klippe det i små stykker. (Alle de store knive var til vask, så vi kunne ikke hakke det). Noget andet vi opdagede var at citron har lidt den samme grædeeffekt som løg når man skræller dem. Noget der er nogen, der kender noget til?

3 kommentarer:

  1. Som den første til at smage Katrines muffins må jeg sige, at de var helt fantastiske! Jeg glæder mig til at høre om de næste opskrifter....og følge denne blog. Gad vide om man også græder når man skræller løg, hvis man bruger kontaktlinser? Hmm...anyone?

    SvarSlet
  2. Ok. Tak for svaret Sirupsen:)

    SvarSlet