De her banditter er noget af det bedste jeg har lavet i lang tid! Kæmpe store og uimodståeligt lækre.
Der bliver ca. 16 stk ud af den her portion:
Smuldr 25 g. gær ud i 5 dl lunet mælk og rør til det er opløst. Tilsæt så 1/2 tsk salt, 3 spsk sukker, 1 æg og 1 tsk stødt kardemomme. Tilsæt så 150 g blødt smør. Rør 900 g mel lidt i af gangen, så dejen bliver dejlig lind. Dejen kan godt være lidt klistret, men vær forsigtig med at tilsætte for meget ekstra mel. Den skal bare æltes godt! Stil den til hævning i en skål med et fugtigt klæde over til den er dobbelt størrelse (min stod der i 1 time) Hellere hæve for længe end for lidt!
Nu til remoncen: rør 200 g blødt smør sammen med 2 dl rørsukker og 2 spsk. kanel og rør til konsistensen er blød og cremet.
Når dejen er færdig med hæve ruller du den ud på et meldrysset bord til en rektangel på ca. 30-40 cm. Spred remoncen og rul rektanglen sammen til en typ pølse. Del den i 16 stykker (ca. 4-5 cm i breden) og læg dem på en bageplade med bagepapir. Hvis du vil have dem til at hænge sammen som et brød, læg dem da 1-3 cm fra hinanden. Et godt trick er at lægge sneglene så "enden" vender ind mod de andre. Så undgår du at den ruller sig selv ud. Bag dem nu ved 200 grader i 15-18 min. til de er jævnt gyldne og sprøde på toppen.
MUMS!
Jeg tror din klasse ville elske dig (bare lige en tand mere end man kan), hvis du tog kanelsnegle med til dem!
SvarSletDet synes jeg du skal ja!
Haha, jeg vil da overveje det, når det bliver min tur til at have kage med :)
Slet