lørdag den 12. maj 2012

Hellefisk bagt i papir med avocado og lime


Vi burde nok spise fisk lidt oftere... Heldigvis stiller en fiskemand sig nu op 200 m. fra hvor vi bor hver torsdag, så slut med de dårlige undskyldninger! Jeg fik lyst til at prøve noget nyt og endte med at så hjemme ved køkkenbordet og stirre på en hellefisk. Heldigvis fandt jeg denne fantastisk nemme opskrift på Karolines Køkken app, og middagen var reddet!
Man starter med at lave en lækker kryddersmør til fisken: man rører 150 g blødt smør sammen med 1 1/2 tsk fintrevet limeskal og 3/4 dl friskepresset limesaft, 6 knuste fed hvidløg, 1/2 tsk. salt og lidt peber. Så til fisken! Skyl og tør hellefisken i et viskestykke, skær fisken så der er 100 g til hver og fordel stykkerne på hver sit stykke bagepapir. Drys salt og peber på. Skær 2 store, faste, skrællede avocadoer i kvarte og læg en ved hver fisk. Fordel kryddersmørret på fiskestykkerne sammen med et stykke lime. Luk fiskepakkerne godt - så saften bliver i pakken. Det gøres bedst med en papirsclips, men sådan nogle havde jeg ikke, så de blev hæftet med tandstikker. Bag pakkerne midt i ovnen med 200 grader i 15 min. Du kan pynte med dild og server det med et lunt brød og evt. noget dejlig frisk pasta. Det er en super frisk og sommerlig ret!
Maj har indtil videre været lidt hektisk med alle de konfirmationer, men om 16 skoledage er der læseferie, hvilket forhåbentlig er det samme som masser af madlavningseventyr!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar