Tænd ovnen på 180 grader. Tag 400 gram af dette vidunder og skær det i mindre stykker. Vask det lige først, men ikke noget med at tage skrællen af! Blend det i en foodprocessor. Bland det i en skål med 400 g. mørkt rørsukker (eller 380 g. almindeligt rørsukker og 20 g. brun farin), 4 flotte æg, 1 knivspids salt, 300 g. hvedemel, 2 tsk. bagepulver med top, 1 tsk kanel, 1 håndfuld valnødder og 175 ml ekstra jomfruolivenolie. Smæk dejen i nogle muffinsforme (ca. 24) og bag dem i ca. 20 min. I mens du lader dem køle af i ca. 10 min, kan man lave en lækker lille glasur: reven skal af 1 øko citron, saften fra halvdelen af den citron, 2 spsk. flormelis med top, 140 ml. cremefraiche og korn fra en vanillestang. Hvis du er rigtig vild, drysser du lidt reven skal fra en klementin og lidt tørret lavendel ovenpå muffin'sne med glasur på. De minder meget om gulerodsmuffins, men at lave dem med græskar gør det lige lidt sjovere.
Der er stadig masser af græskar tilbage, så det bliver til endnu en lækker Jamie-suppe i aften! Mmh...
Søndag er vist blevet store-blog-dag, men, haha, jeg har en lille nyhed:
Esben Kjær er nu officielt medskribent på "Katrines kitchen"! Han er stadig lære, men han kommer forhåbentlig snart med sit først indlæg. Glæd jer!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar