mandag den 2. januar 2012

Kransekage part 3


Kransekagen bestod med succes over alt forventning! Den var helt perfekt!!!:D
Det er jo min mormors opskrift, og hun har længe gået og justeret på den, så jeg har fået den perfekte opskrift. Er I klar?!
Til en ordentlig omgang til nytårsaften:
Man blander 1 kg marcipan, 300 g sukker og 2 æggehvider godt i en røremaskine. Derefter putter min dejen i en gryde og opvarmer den meget forsigtigt til den er godt lunken. Den skal hele tiden vendes.Dej dejen i et par pølser, rul bagepapir omkring, læg dem i en plastikpose og ind i køleskabet, helst natten over. Næste dag tager du dejen ud og begynder at rulle den i en passende tykkelse. For at lave en kransekage starter du med at lave en kranse på 9 cm og øger med 2 cm hver gnag til du kommer til 31 cm. Af denne portion bliver der en fin kransekage + lidt løst. Glasuren kan du lave af flormelis og æggehvider for at få en mere hvid og stiv glasur.
Jeg fejrede min nytårsaften med familien fra Schweiz, men stak dog lige af et par timer for at hygge med pigerne fra klassen. Jeg skulle nemlig være hjemme kl 00 for der at hoppe i poolen med resten af familien. Jeg har aldrig oplevet noget så koldt! Jeg tilbragte altså de første sekunder af det nye år under vand. Nice one... Orv, sidste nytår var mit nytårs forsæt at ikke spise flere chips, og - tadaaaa - jeg holdt det! Nok også det første nytårsforsæt jeg nogensinde har holdt... Hvad er jeres nytårsforsæt?:)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar