søndag den 11. september 2011

Tudser i skjul

A' hva' for en fisk?! Det lyder ikke specielt appetitvækkende, og det har da også en mærkelig konsistens. MEN det er en af de sjoveste retter jeg nogensinde har lavet! + det er Jamie, og så kan det aldrig gå helt galt...
Du starter med at lave en dej, ved at blande 2 1/2 dl mælk, 115 g mel, 1 knivspids salt og 3 æg sammen og stil det til side. Find en rugbrødsform (så tyndt materiale som muligt) og hæld et 1 cm tykt lag solsikkeolie, eller bare almindelig olie, op i formen og stil den på midterste rille ved høj temperatur (250 grader) Stil en bradepande under, hvis det nu skulle bobler over. Når det er rygende varmt, lægger du 8 store kvalitetspølser i. Hold øje med de små gutter, de skal kun blive let gyldne. Tag formen ud, MEN PAS UTROLIG FANTASTISK MEGA MEGET PÅ!!!, da varm olie ikke er noget man skal lege med. Hvis skaden sker, skal du vaske det af med SÆBE, og derefter vand. Vand og olie kan ikke blandes, så hvis du kun bruger vand, kan du ikke få olien helt af. Hæld dejen over pølserne (det skal syde og sprutte lidt) og stik nogle rosmarin kviste ned i molevitten. Sæt den ind i ovnen igen og forbered dig på den vilde forandring din ret skal til at tage. Dejen vokser stille og roligt op fra formen, vælter ud over siderne og tager pølserne med sig. Jeg anbefaler at side foran ovnen i de 20 min. den skal bage, for ikke at snyde dig selv for et af madens tryllerier.
Jeg lavede ikke løgsaucen, men hvis der er en vild én derude, giver jeg gerne opskriften.
Du laver en salat til, tro mig, når du ser, hvor meget olie du skal bruge.
Held og lykke!

Jeg har nu gået en måned i gymnasiet og det er for fedt. Fester og ikke så mange lektier endda (ikke i forhold til Mariagerfjord gym, siger mine kilder). Og for at sætte prikken over i'et, kirsebær på kransekagen, fandt jeg langt om lange min Jamie-buddy! Én der om muligt er lige så vild med Jamie Oliver som jeg. En Jamie-dag er på tegnebordet, hvor der bare skal laves mad hele dagen!! Nice one...

1 kommentar:

  1. Du er for nice, hilsen en hemmelig beundrer ;)

    SvarSlet