
(ca. 20 muffins)
6 1/2 dl hvedemel
2 tsk bagepulver
2 tsk stødt kanel
1/2 tsk salt
200 g smør ved stuetemperatur
1 dl brun farin
2 dl sukker
1 dl mælk
1 dl appelsinsaft,friskpresset eller færdig juice
2 æg
2 store fintrevne gulerødder
Reven skal af 1 appelsin
2 1/2 dl valnødder, hakket
Appelsinmascarpone
60 g mascarpone flødeost
5 dl flormelis
reven skal af 1 appelsin
1 spsk appelsinsaft
Tænd ovnen på 175 grader.
Put mel, bagepulver, kanel og salt ned i en stor skål. Pisk smør og sukker luftigt i en anden skål. Pisk æggene i og derefter mælk og appelsinsaft. Rør mælkeblandingen forsigtigt sammen med melblandingen. Rør til sidst de finrevne gullerødder i sammen med appelsinskal og valnødder. Fordel dejen i muffinforme. Bag dem i ovnen i ca. 20 min. Lad em køle lidt af. Fordel appelsinmascarpone over hver muffin og pynt med reven gulerod.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar